Fii libera!

happy-people
Tocmai am terminat de vazut Un homme à la hauteur, un film despre un arhitect de succes, de 1.36 cm inaltime, care cucereste o femeie frumoasa, de cariera.

Ceea ce trebuia sa fie o comedie romantica s-a transformat intr-o lectie de viata, despre cat de mult ne ghidam alegerile de zi cu zi in functie de ceilalti; pentru ca suntem crescuti asa, programati asa, si continuam sa traim asa, chiar si cand ajungem la varsta la care avem impresia ca facem propriile alegeri.

Desigur, povestea are o latura extrema, pentru a dovedi cat de ingust gandim, cat de mult simtim nevoia sa ne aliniem la ceea ce considera intreaga societate ca e ok, ca e frumos, bun, rau, gresit, corect.

mv5bognkyjq2ndctzmi0ys00ntk2ltlmowutzmixztbjmwjlotyxxkeyxkfqcgdeqxvynda2ntmymze-_v1_

Problema este ca facem treaba asta zilnic, prin cele mai marunte alegeri ale noastre. Si eu fac asta mereu, am facut asta de cand sunt constienta de actiunile mele, am facut asta in 2016, am facut asta ieri, astazi si cel mai probabil voi face asta si maine. Dar sper ca maine mai putin decat azi, si tot asa in fiecare zi ce urmeaza.

Daca este ceva ce imi doresc cu adevarat pentru 2017 este sa-mi eliberez mintea de lucrurile care ma apasa, impuse de societate dar mai ales de mine… si sa traiesc mai libera. O minte libera are mult mai multe sanse sa produca fericire pura, nebazata pe lucruri materiale sau pe dorinte aparute din imagini cu care mi-a fost spalata mintea prin tot ceea ce consum zilnic dpdvd vizual. E un lucru foarte greu si imi lansez singura aceasta provocare. Mai putine prejudecati, compromisuri, dorinte care nu sunt ale mele, idei care nu-mi apartin, lucruri care nu ma imbogatesc in niciun fel sufleteste, mai multa libertate de gandire, de exprimare, mai multe decizii luate pentru mine, mai multe idei creative de care sa fiu mandra, mai multe dorinte reale, memorabile, pentru care merita sa lupt.

Si oricat de mult cred ca schimbarea poate sa vina la fel de bine in 26 februarie, 19 martie, 8 iulie, 17 septembrie, 23 octombrie sau 31 decembrie… e adevarat ca un nou an, acel 01.01… ne creeaza o emotie, o stare de incredere. Sentimentul ca am primit o noua sansa sa fim o versiune mai buna a noastra ne da putere. Important este sa actionam cu acest sentiment in minte, cat el este inca acolo. Asa ca sa-i dam bice! Start la o viata mai libera!

happy-people2

De citit si “20 Powerful affirmations we should say to ourselves this year.”

*Sursa imagini: Pinterest.

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.