Hunger Games: Mockingjay – part 1 Avanpremiere today

Cristina feather hunger games - mockingjay part 1

Am asteptat cu sufletul la gura al treilea film Hunger Games. Ultimul s-a terminat neasteptat si cum sunt o avida consumatoare de seriale mi-a lasat aceeasi stare de agitatie pe care ti-o lasa episodul final al unei serii in care actiunea si emotiile au fost la cote maxime (vezi Breaking Bad, sezonul 3 sau 4). Asteptarea a luat sfarsit aseara, la avanpremiera Hunger Games Mockingjay – part I.

Diferit de tot ce am vazut pana acum in Hunger Games si cu o actiune care se deruleaza mai lent si care pune mai mult ca niciodata accentul pe emotii, Mockingjay este un film care m-a facut sa inteleg mai bine ca orice isteria creata in jurul lui Jennifer Lawrence. Recunosc ca nu m-a cucerit din prima si inca mai cred  ca a luat Oscarul pentru ca in anul acela nu au fost foarte mult roluri puternice pentru femei. Dar in filmul asta e plina de farmec, de putere, e emotiva, dar sincera, si chiar daca plange in mare parte a filmui, m-a cucerit complet! Jennifer e a true star si oricine nu crede asta trebuie sa vada Hunger Games Mockingjay part I!

Mi-ar fi placut sa-l vad ceva mai mult pe Liam Hemsworth (Gale) care este la fel de …. (completati cu ce vreti voi) ca fratele lui, Chris Hemsworth, declarat pe buna dreptate Cel Mai Sexy Barbat Al Anului de People’s Magazine. Sarutul lui cu Katniss (Jennifer L) in film e singura chestie care m-a dezamagit la Mockingjay 1. I know they can do better than that! Dar trebuie sa asteptam pana anul viitor, cand Mockingjay – part II va aparea pe ecrane, pentru a vedea daca mai au o sansa.

In film mi-a placut enorm de Julianne Moore, care o joaca pe presedinta Alma Coin, si care datorita pupilelor dubioase si a parului alb arata usor extraterestra si mi-a placut foarte mult sa-l revad pe regretatul Philip Seymour Hoffman jucand un Plutarch Heavensbee simpatic, volubil si increzator. Are o replica in film “Sunt optimist (increzator)…(in ce va fi)” care mi-a facut pielea de gaina.  

Scena mea preferata din film este cea in care Jennifer Lawrence canta (cine ar fi crezut? mai ales ca striga in stanga si in dreapta ca uraste sa cante)! Dar melodia e minunata si toata scena e foarte intensa!

Inainte de film, Andreea Esca ne-a spus cum a vazut filmul atat de potrivit si de graitor pentru contextul in care se afla Romania acum (mai ales pentru ce s-a petrecut la inceputul acestei saptamani). Am inteles intru totul ce voia sa spuna vazand filmul si lupta Districtului 13 de a reuni toate districtele impotriva Capitoliului. Batalia se duce pentru libertate si pentru eradicarea Jocurilor Foamei, chiar daca acestea au tinut poporul “cuminte”, asa cum ne-au tinut si pe noi “prinsi” in scaunele de cinema.

Filmul este actual, puternic, plin de emotie, intra in adancurile gandurilor si simtirilor personajelor si este absolut DE VAZUT! jennifer-lawrence-katniss-everdeen

La final, va las cu soundtrack-ul superb al filmului, si va astept cu pareri dupa ce l-ati vazut. Astazi are loc avanpremiera oficiala, iar de maine premiera everywhere(PS: Interviuri fun cu Jen, Liam & Josh aici & aici.)

The Hunger Games : Mockingjay Part I / Jocurile Foamei : Revolta – Partea I este distribuit in Romania de Forum Film.

Keep close on Instagram @CristinaFeather and Facebook Feather in a Shoe.

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.