Mariniere prin Bucurestiul meu

1 pantaloni croche top mariniere trussardi bag flared pants cristinafeather 2 pantaloni croche top mariniere trussardi bag flared pants cristinafeather

Bucurestiul este un oras cu multe contraste. Este un oras dezechilibrat, tumultos, frumos, dureros, nebun, linistit, neonest, salbatic, clasic si  pe care ma intreb adesea de ce nu il iubesc mai multi oameni si de ce nu se implica mai multi sa-l faca mai frumos, mai curat, mai, mai, mai…

Chiar acum, in timp ce scriu, pe sub geam trece un om care striga “Fiaree vechi cumpar!”. Aceasta replica, alaturi de “Sticle goale cumpar”, este o replica pe care nu cred sa o auzi in alte orase decat cele orientale poate. Sambata asta, de Noaptea Muzeelor, am vazut un filmulet cu interviuri despre Bucuresti, la Scoala Centrala, in cadrul caruia mai multi oameni povesteau experienta lor cu Bucurestiul si printre care se numara si Mircea Cartarescu. El asemana Bucurestiul mai mult cu Istanbul decat cu New York. Desigur, astfel de comparatii sunt pur fanteziste. Desi nu am fost nici in Istanbul si nici in New York, mi-e greu sa-mi inchipui ca Bucurestiul are ceva din aceste orase catusi de putin.

3 pantaloni croche top mariniere trussardi bag flared pants cristinafeather 4 pantaloni croche top mariniere trussardi bag flared pants cristinafeather 5 top mariniere trussardi bag cristinafeather 6 pantaloni croche top mariniere trussardi bag flared pants cristinafeather 7 pantaloni croche top mariniere trussardi bag flared pants cristinafeather 8 pantaloni croche top mariniere trussardi bag flared pants cristinafeather 9 pantaloni croche top mariniere trussardi bag flared pants cristinafeather

Photos by Liviu Stroe

Port: Top H&M, Pantaloni Cloche, disponibili pe www.welovecouture.com, Geanta Trussardi, de pe FashionUp.ro

Dar cu toate astea … Unique is beautiful. Cum sa facem sa vedem unicitatea lui, amestecul din care e format si sa-l iubim in continuare?

Inca de mica eram foarte mandra ca sunt “bucuresteanca”. Nu stiu de unde aceasta mandrie, dar oriunde mergeam, nimic nu se compara cu Orasul Meu, care era cel mai frumos din lume. Acolo era acasa, iar pentru mine asta echivala cu o inima plina de bucurie. Desigur, cred ca observam si pe atunci micile neajunsuri ale orasului. Dar cartierul in care locuiam, si anume cartierul Tineretului, care era considerat un cartier foarte bun, curat, etc… ma proteja de partile urate ale orasului. Cat am fost copil nu prea am vazut multe alte cartiere, sau daca le-am vazut le-am uitat repede pentru ca nimic nu se compara cu strazile mele, cu aleile, cu Piata Norilor, cu Palatul Copiilor, cu parcul Tineretului, cu drumul spre gradinita, spre scoala si nici chiar cu drumul pana la cablu, unde mergeam cu tatal meu sa platim. Eram pesemne naiva, dar nu despre asta este copilaria?

Tin minte in mod special o vacanta de iarna la bunicii mei de la Drobeta Turnu Severin, unde am avut cateva dispute cu doi copii de acolo. Nu mai tin minte de la ce a pornit totul, stiu doar ca m-am trezit brusc aparandu-mi orasul, spunadu-le ca Bucurestiul e mult mai frumos decat ar putea ei sa-si inchipuie sau sa vada la televizor. In timp ce ei ma atacau si imi spuneau ca e cel mai murdar oras, ca au vazut ei la stiri gramezile de gunoaie, gardurile cu graffiti, cateii comunitari, etc, eu le explicam amanuntit despre parcurile mari si verzi, pietele cu de toate, bulevardele largi cu cladiri impunatoare, strazile mici si linistite cu case superbe, cladirile moderne, metroul…

Filmuletul acela vazut sambata asta mi-a amintit de mine, inversunata impotriva celor care vorbeau urat despre orasul meu, entuziasmata de locul in care traiam, si orbita de lucrurile care il fac frumos, uitand de lucrurile care ii iau din stralucire. Desigur, totul depinde si de perspectiva, sau de strada si blocul in care stai, dar chiar si acum, la peste 20 de ani de atunci, am unele zile in care imi tresalta inima pentru Bucuresti.

Zilele acestea de weekend au fost astfel, si in ciuda cozilor enorme de la muzee si in locurile pe care voiam sa le vad, m-am bucurat sa vad orasul forfotind de viata, de oameni tineri, frumosi, bucurosi ca sunt aici, acum. In plus, duminica ne-am plimbat prin cartierul Cotroceni, unde am gasit aceasta comoara de casa in fata careia am facut pozele. Lucrurile magice se intampla cand ai ochii si inima deschise.

Va doresc in continuare o saptamana cu mai putin trafic, cu mai multa verdeata si flori, cu zambete si bucurie!

*PS: Ce parere aveti despre outfitul meu de marinarita? Ultima poza este din categoria “Unul din 10 lucruri pe care le pot face in pantaloni mulati si sexy”, ca sa vedeti cat de confortabili pot fi acesti pantaloni.

Keep close on Instagram @CristinaFeather and Facebook Feather in a Shoe.

Follow:

2 Comments

 1. May 26, 2016 / 12:23

  Ce draguta e bluza!!!! Big like!

  • Feather
   Author
   July 20, 2016 / 11:22

   Multumesc, Anca!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.