Semnatura olfactiva. Despre parfumurile din viata mea.

Mirosul este un simt minunat. Adesea, cele mai puternici amintiri din copilarie incep de la un parfum, o mireasma, si brusc vezi in fata ochilor cum ti se dezvaluie scene intregi. Bunica servind supa de pui cu taietei pe masa foarte joasa, la care mancam doar eu cu Andreea; mami, intr-o seara de primavara, pregatindu-se de petrecere, imbracata intr-o rochie din catifea neagra; o stransoare puternica in brate cu tati, pe un aeroport, dupa ce nu ne mai vazusem cateva luni de zile; mirosul cartierului Tineretului vara, asfaltul, copacii, mirosuri de mancare iesind de pe geamuri si poposind pe buzele mele pofticioase… tot felul de arome placute sau mai putin placute, dar care ma aduc inapoi acasa si inapoi la oamenii pe care ii iubesc.

Nu as putea, sau poate as putea dar nu as vrea, sa-mi duc viata de zi cu zi fara parfum. Asociez parfumurile cu etape din viata mea, cu oameni pe care ii cunosc mai bine sau mai putin bine, cu situatii de emotie, de stres, de bucurie sau de tristete. Parfumul este emotie pentru mine si de-asta nu o sa ies niciodata din casa fara sa miros a ceva. In ultimii ani, am experimentat din ce in ce mai putin, mi-am dorit sa-mi gasesc o amprenta a mea. Dar odata ce un parfum devine prea popular si odata ce ajung sa ma intalnesc cu cineva care foloseste acelasi parfum, nu-l mai doresc atat de mult. Cam asa s-a intamplat si cu ultimele mele pasiuni olfactive, care raman in continuare printre preferatele mele: D&G Light Blue, Thierry Mugler Angel Garden Of Stars, Pivoine, Chanel Chance, O de Lancome, Givenchy Play, Omnia Bulgari Crystalline, Chloe Eau de Parfum, Alaia Paris… Toate dintre cele enumerate aici au stat mai multi ani in viata mea, pe rand, sau in acelasi timp, cumparate de doua, trei ori, sau chiar patru, in varianta aparuta initial sau derivata: mai delicata, mai fresh, etc.

Iarna aceasta am gasit o noua dragoste parfumata: Armani Eau D’Aromes. Acest parfum (considerat de producator “pentru barbati”) imi satisface dorinta de miros curat, rafinat, usor misterios si este suficient de puternic sa reziste de dimineata pana seara, si poate si pana a doua zi, daca nu as face baie. Mi se pare la fel de potrivit pentru zi sau seara, vara sau iarna. Este despre mine, asa cum sunt eu in acest moment al vietii mele. Uneori ma duce cu gandul la mare si la plaja, unde as vrea sa fiu… mai mereu.

Prin toate explorarile mele spre acel parfum care sa ma reprezinte, sa fie esenta cu care lumea sa ma asocieze pe mine, un singur lucru nu s-a schimbat de mai multi ani incoace. Locul din care cumpar toate aceste parfumuri. Si anume de pe magazinul online Aoro.ro. Fie ca le cumpar pentru mine, pentru iubit, mama, tata, sora sau prietene, Aoro.ro este locul spre care ma indrept mereu cand cumpar parfumuri. Pentru mine, ei sunt mereu seriosi, au produse de calitate, pentru care altfel ar trebui sa umblu enorm ca sa le gasesc, si de fiecare data la preturi foarte avantajoase.

Care sunt parfumurile voastre preferate si de unde le luati? Mai este cineva ca mine care nu poate trai fara parfum?

Follow:

1 Comment

  1. Cocoreanu Mona
    May 17, 2017 / 22:49

    🙂 Aoro este si sursa mea no. 1 de parfumuri. Waaw iti place Dior Homme! 🙂 E preferatul meu. Mai de mult i l-am cumparat sotului, dar l-am folosit impreuna. Why not? Dior Homme e genul de parfum care te cucereste rapid.
    Trebuie sa testez Armani Eau d’Aromes, m-ai facut curioasa.
    Un alt parfum barbatesc genial e Declaration by Cartier, e altceva… 😉 ti-l recomand sa il testezi sau poate chiar il cunosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.