The Sound Of Light

Nu m-am gandit niciodata la o “bucket list” a lucrurilor pe care as vrea sa le fac in viata asta, dar cand cei de la Huawei mi-au scris despre aurora boreala mi-am amintit ca inca din copilarie visam sa traiesc aceasta experienta la un moment dat. Numai gandul ca as putea sa vad cu ochii mei acest fenomen imi intoarce putin stomacul pe dos de emotie. Nu cred ca e ceva mai magic decat cerul cu stelele lui, decat poate cerul cu stelele lui cuprins de lumini multicolore. Stiu ca e un fenomen care se poate explica stiintific, dar peste toate explicatiile existente eu cred ca e modul magic si unic al Naturii de a ne arata cat de mareata este.

Atractia irezistibila pe care o are cerul asupra mea a inceput inca din copilarie, cand in verile calde de vara ma culcam cu capul pe iarba privind spre cerul impaienjenit de stele, atat de multe si de clare, vazute din curtea casei bunicilor. Inca de atunci iubesc cerul, iubesc sa ma uit in sus si sa-i observ nuantele, tonurile, toanele… dar nimic nu mi se pare mai special decat cerul instelat. Din pacate, sunt din ce in ce mai putine locuri de unde poti observa cerul bine, dar vara asta, am reusit sa ma bucur de un moment unic in timp, pe o plaja salbatica, neluminata, de unde puteam vedea stelele lejer..

Dar sa revenim la aurora boreala, atat de fascinanta pentru oamenii obisnuiti ca mine, dar si pentru oamenii de stiinta. Huawei a vazut in luminile multicolore care mangaie parca cerul in emisfera nordica o inspiratie. Si a creat astfel, cu ajutorul Inteligentei Artificiale si a unor oameni extrem de talentati, o simfonie ce a plecat de la “luminile nordului” (eg. Northern Lights).  

Pentru a trai din plin aceasta experienta, Huwei ne-a invitat intr-un numar restrans la Viena, la un concert ce a avut loc in sala de concerte Brahms, creat cu ajutorul expertilor in fotografie si muzica, pus in scena de Syncron Stage Orchestra din Viena. Desi greu de descris in cuvinte, pentru ca muzica trebuie ascultata, nu explicata, intreaga experienta a fost tare frumoasa si implinitoare. Cu dedesubturi si intelesuri pe care doar cei care au ureche sa asculte si inima deschisa le pot intelege. Huawei a stiut sa surprinda intr-o ora magia cerului si a muzicii la un loc, iar pentru ca m-au luat martor la creativitatea lor, le sunt recunoscatoare. Concertul a fost un fel de a scoate in evidenta maiestria cu care Inteligenta Artificiala din dotarea celui mai nou telefon lansat la Londra, Huawei Mate 20 Pro, poate fi pusa in slujba emotiilor si a creativitatii.

Printre oamenii care au contribuit la The Sound Of Light trebuie mentionati:

Mark Sayfritz, compozitor si producator

Kjetil Skogli, “professional Aurora chaser” (wow, ce job!!)

James Shearman, dirijor

Syncron Stage Orchestra Viena, o selectie de muzicieni atent selectati din cele mai reputate orchestre vieneze pentru a pune in scena The Sound Of Light.

Multumesc Huawei pentru oportunitate si le multumesc colegilor mei cu care m-am simtit minunat in aceasta calatorie la Viena!

Alaturi de Iulia Ionescu, Cristina Stanciulescu, Iulia Rosca, Ioana Uretu, Alexandra Raut, Ana Sohotchii, Lorena Buhnici, Andreea Remetan si Tony Rongtao
Cu frumoasele Iulia Ionescu, Ioana Uretu, Lorena Buhnici si Andreea Remetan

PS: Despre Viena intr-un alt articol, dar pana atunci mi-ar placea sa va aud povestile despre acest oras frumos, atat de aproape de noi! 

Follow:

2 Comments

 1. Iulia
  December 11, 2018 / 01:42

  Ultima e poza facuta de chelner 🙂

  • Feather
   Author
   December 11, 2018 / 17:10

   phahah! cum as putea sa uit!! :)))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.