Zootropolis, o lectie de curaj marca Disney

Sunt o mare iubitoare de animatii pentru ca am sufletul unui todler. Asa ca miercurea aceasta am acceptat invitatia celor de la Ranevents si am fost sa vad in premiera Zootropolis, un film animat by Disney, adus in Romania de Forum Film.

Ginnifer Goodwin este vocea lui Judy, o iepuroaica “that beats the odds” si devine primul ofiter de politie iepure din istoria Zootropolis. Alaturi de ea este Nick, un vulpoi… siret sau poate ca nu, cu vocea lui Jason Bateman (in timpul filmului nu stiam ca este el si tot aveam senzatia ca e un prieten pe care nu-l recunosc). Impreuna fac o echipa ciudata, plina de neicredere la inceput, dar care se dovedeste a fi cel mai frumos lucru din viata lor de personaje pufoase de desene animate. Seriously! Filmul e 3D si la fiecare trei minute imi venea sa strig How CUUUTE! si aveam senzatia de pufosenie care se cere mangaiata cand ma uitam la blanita lui Judy. Sunt sigura ca ea nu ar fi fost de acord cu asta! Se pare ca in Zootropolis doar alti iepuri ii pot spune unui iepure ca este “cute”.

Pentru mine Zootropolis este despre curajul de a fi ceea ce iti doresti sa fii in pofida preconceptiilor celor din jurul tau, in ciuda a ceea ce iti spun parintii, profesorii, colegii… Este despre “staying true to yourself”. Oricine poate fi mai mult decat ceea ce pare. Discriminarea de orice fel este foarte adanc inradacinata in noi si daca vreti sa va invatati copiii despre egalitate intre semeni Zootropolis este o lectie fun, frumos spusa, usor de asimilat. Si daca tot sunteti acolo, poate nu ar fi rau sa luati si voi notite!

De la “Let it Go” din Frozen, nu m-a mai prins nicio melodie asa de tare. Shakira este Gazelle, un fel de Gisele, dar cu o super voce. In film, canta despre curajul de a incerca totul si orice, chiar daca exista riscul sa nu-ti iasa atat de bine din prima. Lectia pe care vreau sa o invete si copiii mei (atunci cand ii voi avea) si lectia pe care trebuie sa o mai repet si eu din cand in cand.

Pentru ca mi s-a parut super interesant cum a fost dezvoltata ideea Zootropolis, am scos din comunicatul de presa doua paragrafe din care am inteles cat de multa munca intra intr-o astfel de productie.

“Producătorii filmului au conceput şi au construit vasta şi detaliata lume din Zootropolis, populând-o cu 64 de specii diferite de animale uimitoare din lumea reală, însă aceste animale vorbesc şi poartă pantaloni. „Echipa a petrecut 18 luni doar cercetând animalele. Ne-am întâlnit cu experţi ai animalelor din întreaga lume şi am călătorit peste 14.000 km în Kenya, Africa, pentru două săptămâni în care ne-am familiarizat profund cu personalitatea şi comportamentul animalelor. Am vrut ca fiecare specie să fie veridică şi bazată pe purtarea lor reală”, pune producătorul Clark Spencer. Pe lângă călătoria în Africa, echipa a petrecut timp la Regatul Animalelor de la Disney şi la Parcul Animalelor Sălbatice din San Diego, precum şi intervievând mai mulţi experţi şi vizitând Muzeul de Istorie Naturală din Los Angeles County. „Am studiat modul în care interacţionează în sălbăticie, cum socializează şi cum sunt construite comunităţile lor individuale în lumea naturală”, spune regizorul Byron Howard.”

“„Am constatat că majoritatea animalelor, 90%, constituie pradă, numai 10% fiind prădători. Astfel că, deşi am crezut dintotdeauna că prădătorii conduc regatul animalelor, aceştia reprezintă, de fapt, minoritatea. Am vorbit cu antropologi şi sociologi şi am privit în urmă la istoria umană – ori de câte ori am avut o majoritate şi o minoritate, au apărut probleme sociale. Am observat că animalele din toate speciile au tendinţa de a sta alături de animale care li se aseamănă, găsind refugiu şi protecţie în interiorul grupurilor lor individuale şi evitând animalele care sunt diferite”, adaugă Howard. Astfel, cercetarea i-a condus pe realizatorii filmului înspre o poveste care porneşte de la stereotipuri şi prejudecăţi. „Am folosit aşteptările publicului legate de anumite animale şi relaţiile dintre ele – iepurele şi vulpea, leul şi oaia – şi le-am întors pe dos”, spune scenaristul Jim Reardon.”

Zootropolis este de astazi, 4 Martie, in cinematografele din toata tara, in varianta cu subtitrare, dar si in varianta dublata in romana. Nu-l ratati! O sa va emotioneze si o sa va faca sa radeti deopotriva!!

Cristina Feather Zootropolis

Cu noii mei prieteni, Judy si Nick, la premiera Zootropolis!

Astept parerile voastre dupa film!

Keep close on Instagram @CristinaFeather and Facebook Feather in a Shoe.

 

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.